SP 2018

Samo za čitanje :-)

Re: SP 2018

PostPostao/la alemko » 23.06.2018., 17:51

ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer ostavi trag - krstajić je četo klasični, mogu svi potvrditi koji ga poznaju, mene ove izjave ne iznenađuju. ne znam samo što se ovi iz švicarske ne dosjete pa i ovo pošalju fifa-i, jer ako fs srbije zvanično protestuje zbog albanskog orla igrača albanskog porijekla, onda ovakve sramne izjave sa jasnom porukom moraju biti sankcionisane.
alemko

PostPostao/la Braazil » 23.06.2018., 21:34

alemko napisao:ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer ostavi trag.

:respect:
Braazil

PostPostao/la Kremenko » 24.06.2018., 00:38

Išlo mi na živce trapanje Njemačke, Brazila i Argentine u isti koš. Vidio sam da je Argentina loše postavljena.

Suha he danas, da će se srbi raspasti protiv Brazila. Cro će daleko dogurati, Njemci idu u sljedeći i onda max četvrt finale, i tu raspad samo na čekanju.

Nažalost, Francuzi će daleko meni najdosadniji.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kremenko

PostPostao/la Moebius » 24.06.2018., 02:58

dako inšalah brazil raskomada srbiju a milina je kako svajcarska razvali srbiju sa kosovarima koji su izbjegli kao djeca ili njihovi roditelji koje su srbi istjerali sa praga svoga i ono nekoga da protestuju oko obicne proslave gola letecim jastebima ili orlovima bilo kako bilo a cijelu tekmu se culo na tv njihovi navijaci rasisticki su vikali ubij siptara, dizali 3 nazisticak prsta (jadovi misle da je to srpski simbol), imali majice ratnih zlocinaca itd itd...brazil igra slabo do sad ali dako se razbude i polome srbiju na hiljadite djelove
Moebius

PostPostao/la jaguar » 25.06.2018., 14:28

Nije niti jedna ekipa nesto impresionirala. Zato bi moglo biti dobrih sudara u osmini finala. :)
jaguar

PostPostao/la alemko » 12.07.2018., 13:10

kao što sam naslutio/prognozirao, dvije ekipe "iz sjene" završiše u pulufinalu, od kojih jedna završi čak u finalu. hrvatima se mnogo toga poklopilo, izvukli su daleko slabije krilo turnira, i namučili se protiv autsajdera u 1/8- i 1/4-finalu. juče su prvu pravu prepreku premostili, isključivo na iskustvo. englezi kao bolja i opasnija ekipa u prvih 60 minuta nisu išli na drugi go, a morali su, i obilo im se o glavu. francuzi neće tako naivno nastupati, vidjelo se to protiv belgije kojoj su odlično zatvorili zadnjih 20 metara do gola. francuzi su taktički superiorniji bili, belgija opet je igrački daleko bolja bila ali ne možeš se ušetati u gol. zašto martinez onog balvana lukakua forsira, to samo on zna. imao sam osjećaj da tako igraju sa igračem manje.
iako ih ne gotivim pretjerano, hrvatima svaka čast, zrela i izbalansirana ekipa koja maksimum izvlači. iz njihovog primjera treba pouke izvući - malo je falilo do i baraž fulaju. ali su u takvoj situaciji doveli novog trenera i gledaj ih sada. i onda se sjetim one pič.kaste naše igre pod mešom koji se kao trener i vlastite sjene boji (fulo profesiju). ostaje žal do nismo otišli, uvjeren sam da bi sa nekim boljim trenerskim imenom i ovim igračkim kadrom u ovakvoj svjetskoj konkurenciji barem grupnu fazu prošli.
alemko

PostPostao/la jaguar » 12.07.2018., 13:47

Upravo to, poklopilo im se. Englezi su mogli zabiti drugi gol ali su poceli previse kombinirati i uzivali su na neki nacin u dominaciji. Dosta naivni, hrvati su kasnije isli na sve ili nista i bili su daleko svjesniji koji je ulog. Englezi su to skontali tek kada su primili drugi gol. kako god, moglo se je igrati sa svim ekipama. nadam se da ce se i po pitanju zelje htijenja i motivacije nesto promijeniti i da se igraci izgarati pod palicom prosineckog jer da hrvati nisu dali zadnji atom snage sinoc tesko je da bi prosli.
jaguar

PostPostao/la BN_Manijak » 12.07.2018., 14:08

Kad se sjetim utakmice protiv Kipra u gostima rekao bih da nismo zaslužili da nastupamo na naredna tri svjetska prvenstva. Šala na stranu, pod Mešom ništa nije štimalo, od zalaganja do taktike. Ovo Svjetsko je za mene pokazalo da imaju ekipe s ogromnim igračkim kvalitetom s jene strane, a one koje to nemaju svoje nedostatke nadoknađuju velikom borbenošću s druge strane (n.pr. Rusija). Mi u zadnjem ciklusu nismo imali ni jedno ni drugo.
BN_Manijak

PostPostao/la Gorazdak » 13.07.2018., 20:07

Ostaje žal što se nismo uspjeli kvalifikovati, ali sa Mešom i njegovim taktikama i studiranjima protivnika je to bila nemoguća misija.
Sad nam ostaje da se sjebajemo čitajući razne bh.portale kako očajnički u uspjeh hrvatske žele ugraditi i BiH. Jok Subašić je bio pozvan u olimpijsku selekciju kod Šenera Bajramovića, Modrić je bio u zrinjskom, a o Lovrenu i drugim Bosancima da ne pričam.
Strinić se kalio u prijateljskoj sa hajdukom protiv Želje..
Jadno da ne može jadnije biti.
Meni bi najdraže bilo da je hrvatska sve utakmice u grupnoj fazi izgubila i otišla kući.
Ne zbog ekipe,nego zbog onih ustaša škutorskih iz hercegovine,ali eto poklopilo im se tako.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Gorazdak

PostPostao/la Kremenko » 15.07.2018., 19:54

Šteta za kroate, stvarno sramota da francuski katanadjo uzme prvenstvo.
O sudijskim odlukama će se još pričati. Ipak, Daliću je falilo hrabrosti. Pristup je bio u stilu Meše, Mandza je bio potrošen i trebao je ići s Kramarićem. Nije bilo snage i koncentracije pozada i praktično su se sami ubili.

Fantastično, najbolj SP po meni. Vrlo izjednačen, klima super, za razliku od Brazila i dzungli amazona. Prije toga Južna Afrika.

Nevjerovatan uspijeh nacije sa jedva 4 miliona ljudi. Polufinale i sad finale SP. Skoro svi ponikli u domaćem prvenstvu. Kapa dole. Da mi je neko rekao da će u finale i imati ovakvu statistiku, nebi vjerovaoSlika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kremenko

PrethodniSljedeće

Vrati se na: ARHIVA