SP 2018

Samo za čitanje :-)

Re: SP 2018

PostPostao/la alemko » 16.07.2018., 00:42

ja imam oprečno mišljenje, po meni prilično prosječan turnir. statistika ne igra fudbal, džabe brojke ako na terenu nisi dovoljno konkretan. francuzi su zasluženo uzeli, kao zrelija ekipa u finalu i najkompaktnija tokom cijelog turnira. francusko krilo turnira je puno jače bilo, što se dalo primjetiti kako u polufinalu (belgija sa pola snage suvereno dobi engleze), tako i sada u finalu. o penalu se nema šta diskutirati, čist penal.

prva stvar koja upada u oči je da je dosta velikih ekipa vrlo rano napustilo turnir. druga i bitnija stvar je da posjed lopte očigledno ništa ne znači, te da su se ekipe sa brzom tranzicijom najbolje pokazale, kao i one koje su imale utrenirane standarne situacije. i treća stvar je za SP dosta dobro suđenje, VAR je pun pogodak.
alemko

PostPostao/la yaran » 16.07.2018., 10:08

Svjetsko je bilo mozda najbolje do sada upravo iz razloga sto se fudbal po kvaliteti izjednacio skoro pa u cijelom svijetu iz tog razloga nema izarziti favorita osim na papiru ...druga stvar pozitivna je video arbitraz koji mozda nece otkloniti sve nepravde ali u vecini hoce da je bila u Brazilu mi bi igrali 8 finala...
Francuzi zasluzeno dobili jer su sve tekme igrali takticki dobro ne lijepo za oko ali kad pogledamo tekmu Engleska Belgija drugo poluvrijeme svodi se na isto oni koji imaju rezultat igraju defanzivno i na ceku ovu tekmu spominjem jer se Beligija smatra kao repka koja je pokazala najvise fudbalski ...
Hrvatskoj cestitke jer su igrali finale ali treba przinati da su imali dosta srece jer su igrali tri puta produzetke i ne zasluzeno prosli protiv Danske kao i to da su bili na strani gdje nije bilo belgije ,Brazila i Francuske ...ali sreca je sastavni dio fudbala i ovo ne omalovazava njihovo finale kojeg su zasluzili..
Opet ponavljam Francuzi su imali najboljeg tehnicara na klupi i zasluzeno uzeli titulu najboljih na svijetu ujedno su bili i najmladje repka sto bi znacilo da ce ovi momci harati slijedecih 10 godina na svjetskoj sceni.
yaran

PostPostao/la jaguar » 16.07.2018., 10:36

Hrvatska moze biti presretna. Danska je bila bolja, ali tada je Dalic i Bilic rekli da nisu dosli igrati lijepo nego otici daleko koliko se moze. I Englezi da su bili iskusniji mogli su im u prvom vremenu zabiti jos koji gol, ali se zaigrala djeca malo. Neko jednostavno mora imati srecu, ovaj put su to hrvati (cesto slucaj, uzimajuci u obzir da su i u francusku 98 otisli kroz baraz neuvjerljivo protiv bolje ukrajine).
jaguar

PostPostao/la Kremenko » 16.07.2018., 17:57

Ne znam te price o sreci, kod mene bas nemaju prolaz. Francuzi su ti koji su imali srece.
Supacki faul, odlumljen faul za zuti karton. Ono vidjelo penala nije, covjek u skoku i punoj brzini.
Francuzi su izgledali kao nizerazredna ekipa cijelo prvo poluvrijeme. Napucavanje, duge lopte, u sredini su sve duele su gubili momentalno. Hrvati su izgledali kao Brazil, ali je falilo malo svjezine u zavarsnici i Modric je bio osjetno manje aktivan.
Francuzi, k.. Francuzi vec reprezentacija Afrike, jesu dobili sve jake ekipe, ali je ovo antireklama za fudbal. Razumijem da Rusi, Kostarika, i jos neki igraju ovakav fudbal, ali Francuzi mogu da igraju kako hoce sa fondom igraca.
Kremenko

PostPostao/la Kremenko » 17.07.2018., 02:38

Na kraju 'divan' ustaski docek!! E j.. ga!
Kremenko

PostPostao/la Braazil » 17.07.2018., 19:30

alemko napisao:kao što sam naslutio/prognozirao, dvije ekipe "iz sjene" završiše u pulufinalu, od kojih jedna završi čak u finalu. hrvatima se mnogo toga poklopilo, izvukli su daleko slabije krilo turnira, i namučili se protiv autsajdera u 1/8- i 1/4-finalu. juče su prvu pravu prepreku premostili, isključivo na iskustvo. englezi kao bolja i opasnija ekipa u prvih 60 minuta nisu išli na drugi go, a morali su, i obilo im se o glavu. francuzi neće tako naivno nastupati, vidjelo se to protiv belgije kojoj su odlično zatvorili zadnjih 20 metara do gola. francuzi su taktički superiorniji bili, belgija opet je igrački daleko bolja bila ali ne možeš se ušetati u gol. zašto martinez onog balvana lukakua forsira, to samo on zna. imao sam osjećaj da tako igraju sa igračem manje.
iako ih ne gotivim pretjerano, hrvatima svaka čast, zrela i izbalansirana ekipa koja maksimum izvlači. iz njihovog primjera treba pouke izvući - malo je falilo do i baraž fulaju. ali su u takvoj situaciji doveli novog trenera i gledaj ih sada. i onda se sjetim one pič.kaste naše igre pod mešom koji se kao trener i vlastite sjene boji (fulo profesiju). ostaje žal do nismo otišli, uvjeren sam da bi sa nekim boljim trenerskim imenom i ovim igračkim kadrom u ovakvoj svjetskoj konkurenciji barem grupnu fazu prošli.

Svaka cast za ovaj komentar, pogodio si 100% za Francusku vs Hrvatska, oni za razliku od Engleza nastavljaju da budu opasni iz kontri do zadnje minute i ne zaustavljaju se sve dok nisu u prednosti. Jest da je prvo pv bilo rezultatski nepravedno za hrvate koji su imali posjed, ali se vec od 60. minute vidjelo da vise ne mogu izdrzati. Dakle, mladi, brzi i disciplinovani igraci mogu dobiti i najiskusnije zvijezde, tu je mozda jos veca pouka od hrvatskog poduhvata veterana za Prosineckog i nadam se da ce tim putem nastaviti da gradi nasu repku.
Braazil

PostPostao/la alemko » 18.07.2018., 05:15

@Kremenko: komentar za reprezentaciju "afrike" ti je deplasiran, ljudi su rođeni ili odrasli u francuskoj, u čemu je problem?
penal je čist, nema se šta raspravljati. šta ruka ondje traži u aktivnom pokretu? a čak i faul koji je kasnije doveo do mandžukinog rutiniranog zabijanja subaši je po meni neupitan, jer se i sama namjera kažnjava, a namjera nije bila igrati loptu nego protivnika.
igru smo prodiskutirali već, kamo sreće da i mi sličnim "antifudbalom" zabijamo po četri komada, i to daleko slabijim ekipama od hrvatske. :gusar:

@Brazil: u principu se slažem, mada se naša "veteranska linija" skoro pa sama otpisala. problem je što prosinečki i nema baš velikog izbora, i pored jake u21-generacije - ovih novih 4-5 intersantnih imena su još uvijek poluproizvodi. od igrača su nam jedino džeko i zukanović prekucali 30.
alemko

PostPostao/la yaran » 18.07.2018., 19:01

Kremenko sta su onda momci koji su rdojeni u Francuskoj trebali igrati za zemlje porijekla kao ovi sto igraju za Hrvatsku iako nemaju nikakve veze sa Hrvatskom ...Lovren i Corluka rodjeni kod nas
yaran

PostPostao/la Kremenko » 18.07.2018., 21:06

@yaran i @alemko nasa reprezenacija je sazdana od ljudi koji su ili rodjeni ili sve naucili vani.
Mogli su i ovi Francuzi igrati za drzave od koji su porijeklom. Nemam nista protiv i logicno je da igraju za Francusku, ali mi ide na zivce da je komplet Francuska ekipa napravljena od tih igraca. To je bio samo osvrt.

Vecina neovisnih strucnjaka misljenja su da penal nije bio. Smajhel, Mourinho, Neville itd.
Za odglumljeni faul je smjesno raspravljati.
Kremenko

PostPostao/la yaran » 18.07.2018., 21:21

Kremenko napisao:@yaran i @alemko nasa reprezenacija je sazdana od ljudi koji su ili rodjeni ili sve naucili vani.
Mogli su i ovi Francuzi igrati za drzave od koji su porijeklom. Nemam nista protiv i logicno je da igraju za Francusku, ali mi ide na zivce da je komplet Francuska ekipa napravljena od tih igraca. To je bio samo osvrt.

Vecina neovisnih strucnjaka misljenja su da penal nije bio. Smajhel, Mourinho, Neville itd.
Za odglumljeni faul je smjesno raspravljati.

Za penal je smjesno raspravljati .
Penal cist ko suza sta ce ti Mouhino ili Samichel kad imas video ruka odvojena od tjela lopta ide ka golu da kojim slucajem lopta nije isla ka golu mogao bi se sloziti s tobom ali ono je ocigledno penal.
Za faul se slazem sudijska greska video lijepo pokazuje da nije bilo kontakta ali takva ista sudijska greska je Hrvatsku dovela do finala jer na golu Perisica sa Englezima se isto mogao svirati faul ,a nije i to mu dodje negdje dobijes ,negdje gubis ....
Dobijes 4 komada nemas pravo da se zalis pa taman da si Brazil danas imati posjed lopte ne znaci da si bolji Francuzi prije finala su bili ubjedjeni da ce dobiti cak su vise prizeljkivali Hrvate jer su dosta sporiji od Engleza u zadnjoj liniji ....
yaran

PrethodniSljedeće

Vrati se na: ARHIVA